Samolepky na stěnu do kuchyně - tipy a rady

18.08.2014 14:15

Chystáte se zútulnit své bydlení, nebo máte rádi změnu? Připadají Vám prázdné zdi ve Vašem pokoji poněkud nudné a přitom obrazy se Vám nezdají být dost zajímavé? Trendem současnosti je ozdobit Vaši zeď samolepkami do kuchyně. 

Jak vybrat krásné samolepky do každé kuchyně?

Vaší fantazii se však meze nekladou a jistě si najdete tu správnou a originální nálepky. Sami se zkuste zamyslet, zda jste již u někoho z vašich známých nějakou samolepku na zdi zahlédli a jestli jste se nad tím s úžasem nepozastavili? A stejně na tom budou i návštěvníci Vaší domácnosti nebo firmy, budou ohromeni. Pokud se jedná o jednu místnost, tak je v podstatě jedno, jaké barvy a vzory použijeme. 

Pokud máme záměr s nimi propojit a sladit jednotlivé místnosti v bytě či domě, tak bychom se měli držet buď jednoho vzoru a měnit barvy, nebo držet jednu barvu a měnit vzory u samolepek do kuchyně. Samolepka nejde reaplikovat na jinou část zdi, protože lepidlo, které je z druhé strany by ztratilo na síle nebo by samolepka vzala prach, který byl na zdi. Samolepky do kuchyně je určena pro interiérovou aplikaci. 

Při aplikaci v exteriéru, má nálepka na stěnu velice krátkou životnost cca 14-dnů poté celá sama spadla, byla umístěna na přímém slunci, samolepka, která byla umístěna ve celodenním stínu v exteriéru vydržela jeden rok a již se začíná odlupovat. 

Tato trvanlivost je dána v použitém lepidle na samolepce. Nálepovací designy jsou momentálním hitem, jak snadno změnit linie bytu. Nicméně měli bychom se v tomto případě držet známého hesla ,,méně je někdy více´´. 

Je s nimi možné například oživit jednobarevné výmalby bytu, ale i jednobarevný nábytek. Samolepicí dekorace z vinylu vypadají na zdi lépe a přirozeněji, často jako malba, avšak je třeba připravit se na to, že jejich pořízení bude znamenat vyšší investici. Se samolepkou se budete setkávat každý den v bytě nebo kanceláři a nevyplácí se šetřit. 

Ne vždy lze totiž design odstranit bez poškození malby. Dobrý prodejce vás na to upozorní předem. Nástěnné dekorace mají mnoho motivů, přesto jsou nejžádanější zvířecí, abstraktní motivy a květinové vzory. Ani na ostatní bysme neměli zapomínat. 

Tato samolepicí dekorace je ideální pro ozdobení kuchyně, obývacího nebo dětského pokoje, ložnice, chodby či jiných místností. Fantazii se meze nekladou. Do dětského pokojíku se například skvěle hodí samolepky do kuchyně, které zobrazují zvířata, do chlapeckého pokojíku bychom pak doporučili motivy s autíčky a motorkami.