Nejvhodnější barvy na samolepky do kuchyně

29.09.2014 12:53

Jak si vybrat nejkrásnější samolepku na zeď, když nemáme ani základní ponětí o vhodných barvách a jejích kombinacích? Jak vyzrát na tyto zlotřilé barvy, které nám neustále unikají a my chceme začít s výzdobou? Jak najít pěkné nálepky na stěnu, které bychom mohli nalepit například do obývacího pokoje? Nebo do dětského? TO se povíme dnes.

Barevné kombinace, které ladí

Začněme nejdříve u vhodných barev, které můžete dát například do vaší oblíbené kuchyně. Zde se hodí především zemní tóny barev, které budou vhodně kombinovat například teplejší odstíny do sebe. 

Barvy do kuchyně

Jak to může vypadat? Hnědá jako základní "pattern" například na kachličkách u sporáku (zde je tmavá barva výhodou, není na ní tolik vidět zamaštěnost kachliček). K tomu bychom mohli zkombinovat například oranžovou či červenou barvu. Určitě bychom zde nepoužívali naopříklad modrou. TA se sem vyloženě nehodí.

V barevnosti se můžete inspirovat v tomto barevném kruhu od magazínu VelkéSamolepkyNaZed.cz, který pravidelně publikuje články a návody o samolepicích dekoracích. Určitě je sledujte - například na jejich Facebooku.

Tento kruh se naučíte používat velmi jednoduše - zpočátku začnětě využívat jen boční barvy od vaší zvolené. Pokud máte odvahu, zkuste kombinovat protilehlé  barvy - v tomto případě například oranžovou se zelenou. Musíte mít však designový cit a odvahu:)